Strategi för nästa lyft

KRÖNIKA. Timrå IK Supporterklubb har en mycket bra styrelse som ideellt lägger tid och kraft på att driva och utveckla den organiserade supporterverksamheten. Tack för det!

Supporterklubben och klacken på Västra stå har haft en stark utveckling under flera år. Nu, under covid-19-tider, ligger dock mycket av det supporterrelaterade i väntläge. Det kan vara ett bra tillfälle för att lyfta blicken och se vilka faktorer, vilken strategi, som kan lyfta Timrå IK:s supporterkultur till en ännu högre nivå. Som jag ser det är nedanstående faktorer viktiga.

Pubkulturen. Pubkulturen är ofta en hörnsten i stora supporterkulturer. Här finns en utvecklingspotential som kan bidra till att att supporterkulturen blir ännu starkare. Ståplatspuben kan göras mer identitetsstark och attraherande genom att namnges till något TIK-relaterat och dekoreras med rödvita souvenirer. Supporterklubben skulle kunna jobba med två pubkoncept; Arena-samling och Stan-samling, där det sistnämnda kan ordnas inför några passande matcher varje säsong och synkat med hockeybussar från Navet.

Publikingångarna på Västra stå. Om publikingångarna kan byggas om genom att flyttas utåt och göras mindre så blir klackens yta i mitten större, vilket kommer att ge klacken optimala förutsättningar för att bli ännu bättre.

Varumärket. Detta handlar om vad man är och andras bild av vad man är. Centralt för detta är logotypen. Nuvarande logotyp har ingen längre historia och ser ut att rent tekniskt vara mindre välgjord. Denna fråga borde ses över. Vårda historien, fundera över vad man vill signalera, vilka man vill attrahera för att få en starkare tillväxt och därefter kan man välja hur logotypen ska utvecklas och utformas.

Slutligen. För att avlasta styrelsen skulle man kunna stärka strukturen med arbetsgrupper, det vill säga att individer som inte nödvändigtvis är en del av styrelsen kan ingå i en arbetsgrupp och jobba med enskilda frågor som man är intresserad av.

Lars Källgren

Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

En kommentar

 • Lennart Hedlund

  Hej,
  Vi tacka er för det fina jobbet ni gör för att ge matcherna stämning men varför sitter ni med svarta tröjor ?I semin mot VVIK så hade 5 av 8 svarta tröjor. Det såg ut som ni höll på AIK !! Ni representerar alla supportrar där ni 8 sitter och vi vill vara stolta över er och laget. Sätt på er TIK tröjor. Rött och vitt ska det vara. Tack

  Lennart Hedlund
  Supporter sedan 1963 ! med årskort de senaste 12 åren som inte får vara på plats.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s