Seniorverksamheten för damer är tillbaka

Foto: Norrlandsbild / Bo Schilling / Sundsvalls museum.

KRÖNIKA. 1969 spelade Timrå IK Sveriges första damhockeymatch mot derbyrivalerna Modo, där Timrå vann med 4-1. Efter några mörka år är nu seniorverksamheten för damer tillbaka!

Oavsett könstillhörighet är ishockey lika roligt. Normer och förväntningar har dock gjort att flickor inte haft samma förutsättningar att upptäcka och utöva ishockey.

Även om förutsättningarna ännu inte är jämställda, har samhället utvecklats och vi är på rätt väg. På damsidan har Timrå IK nu ett flicklag och ett nystartat seniorlag som drivs i samverkan med Sundsvall Hockey.

Genomgång på träning för Timrå/Sundsvall.

Seniorlaget bär namnet Timrå/Sundsvall och spelar i DamTvåan Region Norr, med premiärmatch lördag 12 december: https://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/12051

Skridskoskolan.

I skridskoskolan finns i nuläget över 20 inskrivna tjejer (av totalt cirka 135 barn). Om Timrå IK kan fortsätta att attrahera tjejer skapar det förutsättningar för en bärkraftig verksamhet. Ishockey och Timrå IK är för alla!


Historisk tillbakablick, reportage från Timrå-Modo 1970: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/historiskt-hockeyderby-har-mots-modo-och-timra-i-en-av-de-forsta-dammatcherna

Lars Källgren

Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s