Timrå IK:s position

Foto: Norrlandsbild / Sundsvalls museum.

KRÖNIKA. Timrås, Medelpads och Sundsvallsregionens lag. Det finns en historisk förklaring till Timrå IK:s position med en stark folklig förankring.

Vårvintern 1956 gick Wifsta/Östrands IF för första gången upp i högsta serien. W/Ö, sedermera Timrå IK, etablerade sig som ett storlag som utmanade om att bli svenska mästare. Laget innehöll världsstjärnor och blev omåttligt populärt. Timrå IK blev Medelpads och hela Sundsvallsregionens första och hittills enda storlag. TIK blev först och störst med en supporterklubb och en etablerad supporterkultur.

Dessa tidiga år lade grunden för Timrå IK:s starka folkliga förankring, i en process och lojalitet som fortgår över generationer. Det ursprungliga, naturliga och dominerande är att hålla på Timrå, eftersom Timrå IK var det första som växte fram och över tid lockade publik och supportrar från hela Sundsvallsregionen.

Från Medelpad.

För att behålla den starka positionen är det naturligtvis också viktigt att över tid göra goda sportsliga resultat. Utöver det behöver Timrå IK och Timrå IK Supporterklubb arbeta smart och effektivt för att bli ännu starkare.

Förankringen och stödet i Timrå/Sundsvall definierar Timrå IK:s potential. Genom att Timrå IK är Timrås, Medelpads och hela Sundsvallsregionens lag finns kapaciteten att återigen etablera föreningen på absolut toppnivå.

Lars Källgren

Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s