Identitet, varumärke och regionsymbios

KRÖNIKA. En stark lokal identitet och ett starkt varumärke får människor och kompetens att stanna kvar, återvända och flytta till Sundsvallsregionen. 

Sundsvallsregionens identitet och varumärke består av många starka byggstenar. Timrå IK är en av dessa, samtidigt som TIK är en byggsten som Sundsvall inte använder sig av fullt ut. Timrå IK är en självklar del av Timrå, samtidigt som föreningen är en viktig del av och betyder mycket för många i Sundsvall. För Timrå kommun är Timrå IK centralt för identiteten och varumärket. Den länk som saknas för en symbios som gynnar alla aktörer, är att Sundsvalls kommun i sitt marknadsföringsarbete ska koppla ihop sig med detta, och fullt ut dra nytta av den starka byggstenen Timrå IK.

NHK Arena är en energipunkt i Sundsvallsregionen. Upplevelsestark ishockey lyser upp höst- och vintermörkret, vilket inte ska underskattas på våra breddgrader. Med en exponering av Sundsvalls kommuns nya varumärke (som vill signalera bland annat samverkan och innovation) i arenan eller på Timrå IK:s matchtröja så knyter man bandet och signalerar på hemmaplan och ut i landet, att utöver epicentrumet Timrå så är Sundsvall en del av det här, här skapar vi och får uppleva ishockey på toppnivå. Sundsvallsregionen blir starkare, sammanhållen och får fullt ut ytterligare en stark byggsten för att kunna växa och utvecklas. Detta gynnar Timrå IK.

Lars Källgren

Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s