Västra stå – nästa steg

KRÖNIKA. De senaste åren har klacken haft en stark utveckling. Nu är det ett bra och viktigt läge för att ta nästa steg.

Genom tillväxt främst i form av nyrekrytering av yngre supportrar och genom de förändringar som kunde göras efter flytten av bortastå har potentialen blivit uppenbar: Klacken kan på allvar växa ut över hela Västra stå. Faktorerna som avgör en sådan eventuell utveckling är alla supportrar, supporterklubben och Timrå IK.

För Timrå IK:s del så kan klubben arbeta på olika sätt med klackens förutsättningar för att gynna klackens utveckling. Den viktigaste delen för det stora steget – att växa ut över hela läktaren – är en flytt av uppgångarna. Dagens placering är fysiskt begränsande, både sett till möjligheten för klackkärnans tillväxt och förutsättningarna för sång, ramsor och energi att sprida sig utåt.

Genom att flytta uppgångarna till sidorna av Västra stå skapas en samlad och större yta för klacken. Detta i en arena som i grunden har en väldigt bra utformning för att skapa en fantastisk stämning. En sådan investering skulle betala av sig direkt och fortlöpande genom den nya optimala ytan och den gynnsamma effekt det skulle innebära för klackens utveckling så länge arenan är i nuvarande bruk.

Detta vore av stort värde för Timrå IK i dynamiskt växelverkande effekter.  Sportsligt genom ett ännu starkare läktarstöd för Timrå IK:s spelare, varumärkesmässigt genom den förbättrade bilden av Timrå IK samt inte minst upplevelsemässigt: Det Timrå IK erbjuder allmänheten är en upplevelse, och vid sidan av det som sker på isen är klacken den viktigaste delen av detta.

Uppdatering 2019-05-15: Timrå IK Supporterklubb ställer sig bakom det som framförs i denna krönika.

Citatet: ”Den enskilt största faktorn till en hög publiksiffra är en stor och högljudd klack, som i sig själv lockar publik. Ju mer man höjer rösten desto bättre blir det.”

Idrotts- och fotbollsforskaren Torbjörn Andersson, Sundsvalls Tidning 2018-10-09.

Lars Källgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s